diumenge, 25 de maig del 2008

Dia de l'Orgull Friki 2008

Hola a tothom i felicitats!! (si veniu aquí sovint o heu arribat cercant quelcom probablement sou frikis).

Darrerament estic desconectat. Els posseïts ja no són com abans i el meu esclau humà, el que escriu això, se les empesca per estar tots els dies a totes hores ocupat! Però avui he aconseguit fer-lo creure i posar-lo davant de l'ordinador.

Aquest será una entrada reivindicativa. Sóc friki i orgullós. Jugo habitualment a videojocs i jocs de rol (bé aquests quan puc), miro tot tipus de sèries i pel·lícules de ciència ficció, fantasia, aventures, ...; i llegeixo llibres de temàtica fantàstica a diari i estic trist perquè en la nostra literatura no se'n troben.

Es veritat que molts llibres d'aquestos tenen una qualitat literària mínima, però d'altres són vertaderes joies, veritat Anna ? Jo esric un tipus de literatura fantàstica adaptada a la meva terra. Vull donar-li un grau de prestigi; com li comentava al Jacme en una entrada recent, el gènere fantàstic està dintre de la literatura catalana considerat al nivell de la premsa rosa o la guia telefònica. Escriure en aquest estil em resta el 90% de possibilitats d'assolir un reconeixement a cert nivell, fins i tot dintre de cercles blogosfèrics, catosfèrics o com es diguin...
Altrament he rebut elogis d'amics i coneguts, i no tant coneguts en algunes entrades en alguns blochs i sé que tindria seguidors fidels si pogués, que no és el cas, mantindre una regularitat en la publicació. Per tant estic molt segur i animat del que faig.

Soc friki i orgullós, digne, i fidel als meus principis que són això: meus i prou. No he de demostrar res a ningú; qui em vulgui llegir benvingut i a qui no li agradi, doncs ho sento però sóc així.

Salut a tothom i us deixo un youtube que diu això: "I'm a nerd". (Recordo a la clientela que l'equivalent de friki no es freak, que vol dir monstre o persona grotesca. Nosaltres responem a l'accepció de friki que equival a nerd)

5 comentaris:

Anna ha dit...

tens tota la raó del món!

i que sàpigues que jo sóc una de les que et segueix, i que tinc moltes ganes que continuïs i acabis la història del cementiri, que em tens intrigadíssima!

frikis forever!

Anònim ha dit...

com sempre, en la mateixa ona!

la feina que tenim per endavant no és fàcil, hi ha una càrrega històrica que pressuposa que alguns gèneres literaris "no són prou literaris", sobretot passa quan es parla de ciència ficció. El que els passa a estos senyors que diuen això, senzillament, és que no saben llegir, no trobes?

:DDD

a vore si te dixes caure més sovint, per aquí, que t'enyorem...

Gustau Moreno ha dit...

Visca els frikis, la imaginació i la ciència-ficció!

Jesús M. Tibau ha dit...

salutacions i a veure si et passes més sovint pel nostre món

Mondhell ha dit...

Pasó el día sin pena ni gloria...Quería regalarte algo tan friki que si quiera encontré ese algo y me conformé con felicitarte...