dimecres, 31 d’octubre del 2007

La nit dels difunts


Bona nit a tothom!!!
Avui surto de l'infern i us visitaré a tots... porteu-vos bè, deixeu-me algun regalet i potser no us passarà res!

Diu la Viquipèdia "Els difunts que fa poc temps que ho són surten del Purgatori per anar a conviure unes hores en companyia dels seus familiars, i llurs ànimes invisibles es presenten a la casa on vivien, per fer vida amb els seus. Si veuen llurs familiars tristos i condolguts per la seva pèrdua, senten un gran bé i en tornar al Purgatori són rellevats de la pena i lliurats cap a la Glòria; però si, al contrari, no guarden d'ells record compungit i es lliuren a l' alegria i els tenen en oblit, han de restar altra vegada al Purgatori, en espera d'un altre any o una altra circumstància que els en tregui."

Avui tots els vostres familiars i parents morts recentment us visitaran. Però heu de saber que de l'infern, de quan en quan, aquesta nit, com que estem de festa grossa, hi alguna ànima que s'escapa. Potser que algun enemic vostre us visiti. Potser que algun dimoni us esperi a la vostra habitació, que tanqueu el llum. Potser que sigui jo!

Aquesta nit el vel que cobreix el món dels vius i el món dels morts desapareix. Ja els antics celtes aplacaven les ànimes dels morts amb sacrificis i aprofitaven la màgia que sorgeix daquesta data per als rituals més sagrats. Els avis recorden que hem de posar espelmes per a qué les ànimes dels difunts trobin la llum i puguin sortir del purgatori. Recordeu que si no teniu cap espelma prop, podeu sacrificar un pollastre, gos o qualsevol altre ésser viu que sigui prop i us faci nosa; la sang ajuda a les ànimes a sortir de l'infern.

5 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

Accídia,
vull anar ben aviat al poble de El Gasco, que està al final de la vall més llarga de les Hurdes. Allí s'hi ha vist de tot, cavallers decapitats, golems, boles de foc suspeses a l'aire....
Recomanam que he de fer si em trobo algun "no mort" per a poder continuar en aquest món.

Accídia ha dit...

Dis-li que vens de part meva... hehehe.
Córrer també funciona. Altrament aigua beneïda i fer un cercle de sal al voltant teu, pero es clar... no et podrás moure.

Mondhell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mondhell ha dit...

Yo he leído que se han de hacer buñuelos de viento y por cada uno que te comes un ánima consigue salir del purgatorio hacia una vida mejor...Digo yo, que con los buñuelos que podría llegar a comerme podría incluso elevarte a tí al paraiso,no?

Anònim ha dit...

Sta wapa la entrada de la viquipedia, a + ja ho havia sentit, tan d'aquesta manera com a la viceversa, és a dir, de que si et trovaben trist ells no podien anar-se'n ja que no es sentien bé x això.

També havia sentit de que la nit dels difunts, els familiars morts recentment t'agafaven dels peus per la nit i tarrastraven cap a les profunditats de l'inframón, com podría èsser casa teva.