dimecres, 2 de maig del 2007

Animals morts per les Terres de l'Ebre


Des de fa unes setmanes que s'estan produïnt misterioses morts d'animals arreu de les terres de l'Ebre.Cap senyal d'alarma. Cap petjada pels voltans. Cap soroll. Ni una gota de sang als cadàvers dels animals. Només un forat a l'alçada del cor.



Segons A. Gracià de Paüls, pastor de cabres, el gos no va bordar, però sí que va sortir corrents amb la cua entre les cames. Va trobar dues ovelles mortes. “I jo xulava al gos i li dia “vingos aquí, vingos gos malparit” i en això que veig dos cabres gitades i me va paréixer molt astrany. Pos no estaven mortes?”.

A Campredó C. Favà va trobar el seu gos mort. “Lo dumenge vaig aixecar-me prompte perquè vaig a córrer i mentre me posava los quets vaig sentir un cop fort contra la paret del pati. De siguit me vaig posar la jupa i vaig sortir. I allí estava lo gos, mort contra la paret.”

Als Muntells X.Casanova va trobar les oques mortes. “Lo més astrany de tot és que les oques fan ascàndol de valent. Sigue lo que sigue lo que les va pelar, va donar-se avio en fer la faena.”

Ja ho veieu... No se sap que és, encara que hi ha veus que diuen que el seu modus operandi és semblant al del chotacabras.

De fet vull que pensen això....

10 comentaris:

Questionaire ha dit...

Doncs miri, apreciat Accídia, ara fa un parell de setmanes vaig ser a Deltebre i vaig agafar una insolació de dos parells de gònades. Això sí és terror, estar a 37 i mig de febre i trmolar al llit... Això sí, l'arròs quen ens vam fotre al migdia no se'l salta un gitano.

Accídia ha dit...

Primer que res: gràcies per lo d'apreciat!

La insolació no me'n fa d'enveja (de fet el sol l'evito sempre que puc...) però l'arròs... (no trobes a faltar un bon arròs fins que el proves per Alacant...ho sento pels alacantins...) Xeic... quina enveja!

HispaBloggers ha dit...

jajaja ostres aquest bloc magrada :D soc el webmaster de topcatala.com gracies per registrar-te!! per cert jo evito les insolacions però el sol no que es bo de quan en quan xD
au pos jejej!

set sota zero ha dit...

L'altre dia, a Ginestar, a la Ribera d'Ebre, em va picar una mosca negra. La molt puta em va fotre una mossegada que em va sagnar i tot. És el més semblant al chotacabras que he vist per allà.

Anònim ha dit...

a mi no m'estranya gens... a l'altra banda del riu els «dips» ronden per les serres, així que ja pot ser que hagen fet una visita per Paüls, o que hi visquen des de sempre...

Anònim ha dit...

A Flix han trobat aquesta nit un fetge humà calent i ningú l'ha reclamat. Tota la nit ha hagut sorolls estranys al costat del riu on viu menys gent i a un mas dels que compren els anglesos diuen que hi ha un druida que fa sacrificis humans.

Els municipals fan les seves investigacions i van molt previnguts

Accídia ha dit...

@set sota zero: L'origen "autèntic" de la mosca negra ja us la explicaré (té a veure amb l'arribada dels sirulos... que també té "intringulis)

@jacme: a Paüls hi ha molt de misteri (i no va en segones paülsencs...)

@tantost: Ostres! D'això no me n'havia assabentat... investigaré i us contaré alguna cosa (de fet amb l'arribada d'anglesos a aquestes terres s'han produït certs fenòmens relacionats amb els cultes celtes d'allà dalt)

set sota zero ha dit...

Pel que he sentit, el sirulo el van importar els alemanys. És cert?

losimo ha dit...

Ui!
Pos jo per aquí per girona no he vist res de res. Bé t'anganyo: Cada dia a la carretera veig algun gat prenent el sol amb les neurones a la fresca. :(

Ja miraré de sortir a pixar amb los meus gussets no sigui cas que vingui cap aquí.
Si veig algo ja te comento.

Jesús M. Tibau ha dit...

Cal tenir en compte que ens trobem en campanya electoral,i és normal trobar-se amb especímens xucladors de sang.

Felicitats pel bloc.Molt interessant.